Sverige har ett väldigt bra företagsklimat, men ligger inte alls i närheten av det man kan uppleva i Baltikum. Under många år har nästan alla länderna i Baltikum blivit bättre och mer effektiva på att sätta upp företag och skattevillkoren är helt annorlunda för företag. Det har också gjort att exempelvis Estland blivit ett vanligt alternativ för människor att sätta upp företag i då det är enklare, billigare och mycket smidigare än Sverige.

Skattevillkoren som råder i de baltiska länderna har gjort att det är väldigt fördelaktigt att flytta sitt företag dit. För den som ännu inte har ett företag är det dessutom ett av de områdena i världen där man fortfarande kan kombinera en låg skatt med en effektiv byråkrati.

De baltiska länderna har gjort det möjligt för företagare och entreprenörer över hela världen att komma undan omständliga regler och dyra kostnader. Genom att de effektiviserat bolagsuppsättningar och gjort det enkelt med allt runt omkring som måste göras eller skaffas för att man effektivt ska kunna driva ett företag.

Bankkonton är väldigt enkla att sätta upp och i många fall krävs det inte ens att man besöker ett bankkontor för att kunna göra det.

Fördelarna skattemässigt i Baltikum

Alla länder i Baltikum har väldigt förmånliga skattesystem som gör att man utan några större problem kan minska sina utgifter. Det är inte ovanligt att man inte behöver betala någon skatt alls innan man gör en utdelning från bolaget. Vilket gör att man kan använda de pengarna som finns i företaget till livsviktiga investeringar istället för skatteinbetalningar. Något som också gör att företaget har en helt annan möjlighet att växa om man placerar det i de baltiska länderna.
Även löpande kostnader och personalkostnaderna är mycket lägre för företag i Baltikum än vad de är om man istället väljer att lägga sitt företag i Sverige.