Det har bara blivit alltmer attraktivt att starta upp och flytta sitt företag till Baltikum och det som ibland kan vara svårt är att välja vilket av länderna man vill ha sitt bolag i. Alla har de flera skattemässiga men även kostnadsmässiga fördelar gentemot att driva ett företag i Sverige. Det som även har gjort att flera flyttar sin verksamhet till andra länder är att det oftast är enklare att både starta upp företaget och dessutom att få hjälp med allt kring företagsöppnandet.

För många kan det vara en stor fördel att man kan öppna upp ett bankkonto utan några problem. Vilket faktiskt har blivit allt svårare i Sverige då det kräver att man har ett möte med banken där man diskuterar sin affärsplan och en del andra frågor. Detta krävs inte alls på samma sätt när man öppnar upp ett bolag i Baltikum.

Andra anledningar till att driva företaget från Baltikum

Baltikum är fyllt med kompetent personal som inte alls är lika kostsamma att anställa som det är i Sverige. Dessutom är en stor del av vanliga kostnader som finns i Sverige mycket billigare och att anlita hjälp med bokföring, redovisning och allt annat liknande kostar inte alls lika mycket att göra.

Dessutom har de baltiska länderna gjort det mycket enklare att sköta allt med hjälp av en dator och kräver inte att man som tidigare behövde sköta pappersarbetet manuellt. Något som också har gjort att man kan ha sitt företag i Baltikum utan att någonsin behöva åka dit.

Skatten i de baltiska länderna är mycket lägre än exempelvis Sverige och i en del fall saknas det skatter som man är van vid att behöva betala i Sverige. Det är ytterst sällan som man behöver betala mer än antingen bolagsskatten eller utdelningsskatten i ett baltiskt land, anledningen är att man betalar antingen eller och inte både och.